Als er een belangrijk evenement aankomt, zoals een sollicitatie, bruiloft of date, kunt u proberen om snel een paar kilo te verliezen om er beter uit te zien. Dit gewichtsverlies is misschien niet altijd duidelijk te zien voor anderen, maar het kan je zelfverzekerder maken. Als er nog maar een paar dagen over zijn tot de belangrijke gebeurtenis, heb je niet veel tijd meer om er een paar kilo’s af te trainen met sporten, maar er zijn wel een paar technieken die je kunt gebruiken om het watergewicht in je systeem snel te verminderen.

Drink veel water dat volledig zoutvrij is. Water kan de spijsvertering versnellen en uw voedsel sneller door uw maag duwen. Het houdt u ook gehydrateerd en laat u naar de wc gaan, om overmatige opslag van water in uw lichaam te voorkomen. Niet voldoende water drinken leidt tot het hamsteren van water door uw lichaam. Drink minstens acht glazen water per dag.

Vermijd koolhydraten. Als u de koolhydraten die u de komende drie dagen eet tot zeer weinig kunt terugbrengen, kunt u veel gewicht verliezen. Dit komt omdat elke kilo koolhydraten in je lichaam veel water bevat, en het verbranden van die koolhydraten helpt het verminderen van overtollig water.

Beperk ook uw zoutinname. Natrium in het lichaam absorbeert water, wat het proces van water verdrijven kan vertragen. Het is moeilijk om natrium in voedsel volledig te vermijden, maar probeer het te beperken tot ongeveer 1.500 mg of minder per dag.

Neem elke dag een jog of uitgebreide wandeling voor de volgende drie dagen. Dit is niet zozeer om calorieën te verbranden als wel om je lichaam te ontdoen van de overtollige koolhydraten en zout in je lichaam. Wandelen en joggen verbrandt de extra koolhydraten, waardoor het watergewicht verdwijnt. Ook het uitzweten van het teveel aan natrium zal het vasthouden van water helpen verminderen.

Categorieën: afvallen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *