Bent u te zwaar? Zo ja, dan hebt u misschien al een aantal dingen geprobeerd om uzelf van die extra kilo’s te ontdoen, maar u was niet succesvol. In tegenstelling tot wat veel schrijvers en voedingsbedrijven zeggen, is het toch heel goed mogelijk om snel gewicht te verliezen op een natuurlijke manier, zonder speciale voeding of dure fitnessapparatuur. Het vereist wel een substantiële gedragsverandering, en het veranderen van gewoontes kan moeilijk zijn, maar uiteindelijk is het eenvoudig en het werkt het wel.

Stop bijvoorbeeld met het eten van alle eenvoudige koolhydraten, zoals meel, suiker en zetmeelhoudende groenten zoals aardappelen en de meeste granen. Deze voedingsmiddelen veroorzaken een hoge bloedsuikerspiegel. Het negeren van deze voedingsmiddelen is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om snel gewicht te verliezen.

Eet daarnaast veel vezelrijke en groene saladegroenten. Vezelrijk voedsel zal je je langer vol laten voelen, waardoor je minder honger krijgt. Een dieet dat u de hele tijd hongerig maakt, is niet lang vol te houden, ongeacht hoe snel de kilo’s er af komen in het begin. Het eten van veel vezels en groenten zal u ook helpen met het stabiliseren van uw bloedsuikerspiegel.

Drink veel water en alleen water. Ongezoete thee en zwarte koffie zijn ook toegestaan, maar je zult niet snel gewicht verliezen als je dranken met verborgen calorieën drinkt, zoals frisdrank.

Eet veel vis, eieren en mager vlees. Vet is niet per se slecht voor u, maar zoals met alles kan ook vet problemen geven wanneer het teveel wordt ingenomen. Richt je op zoveel mogelijk omega 3 vetzuren, die overvloedig aanwezig zijn in bijvoorbeeld wilde zalm, in tegenstelling tot de verzadigde vetten en omega 6, die de meeste vetten vormen in gewoon gemalen rundvlees.

Gebruik zeer spaarzaam kunstmatige zoetstoffen en alleen om het verlangen naar alternatieven met een hoog suikergehalte te beteugelen. Stevia is een natuurlijke zoetstof die de bloedsuikerspiegel niet beïnvloedt. Je kunt natuurlijk niet snel gewicht verliezen met snoep eten, maar af en toe een beetje snoep, kan toegestaan zijn.

De enige manier om je lichaam echt veel gezonder te maken is door er veel aandacht aan te besteden, en dat betekent regelmatig trainen. Lichaamsbeweging dus. Het belang van lichaamsbeweging kan absoluut niet onderschat worden. Niet alleen zal het u helpen om snel gewicht te verliezen op een natuurlijke manier, maar het zal u ook kracht en uithoudingsvermogen geven.

Categorieën: afvallen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *